Κόψε το κάπνισμα οριστικά

Η μέθοδος στηρίζεται στην ψυχολογία και στην αυθυποβολή.

Με λίγη προσπάθεια μπορείς να κόψεις το κάπνισμα για πάντα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να ακολουθήσεις πιστά τα βήματα της μεθόδου. Έχει θετικά αποτελέσματα κατά 80%. Μπορείς κι εσύ να γίνεις ένας από τους νικητές, να κερδίσεις το έπαθλο της καλής ζωής.

Πάνω απ' όλα πρέπει να πιστέψεις ότι το κάπνισμα σε σκοτώνει. Έχει ήδη σκοτώσει την γεύση σου και την όσφρηση σου. Το σταμάτημα βάλτο νούμερο 1 στις προτεραιότητες της ζωής σου

Ξεκινώντας σήμερα

Αποφάσισε τώρα να το κόψεις. Μη φοβάσαι δεν θα στερηθείς τίποτα. Απλά πάρε την απόφαση. Είναι πολύ εύκολο. Αποφάσισε το ΤΩΡΑ. Μπράβο! Δυσκολεύτηκες να το κάνεις;

Έχει μεγάλη σημασία να περάσει μέσα σου η ιδέα ότι μπορείς να το κόψεις και το θέλεις.

Ανακοίνωσε τις επόμενες μέρες στους φίλους σου, στους γνωστούς σου ότι θα το κόψεις την 1η Ιουλίου. Βρες κάποιον ή κάποιους που θα ήθελαν να το κόψουν, θα σε βοηθήσουν και θα τους βοηθήσεις να το κάνετε ευκολότερα.

Τώρα θα ρωτήσεις:

 1. Τι; Δεν χρειάζεται να το κόψω σήμερα;

Όχι η μέθοδος συνίσταται στο ότι θα προγραμματίσεις τον εαυτό σου, ότι μια συγκεκριμένη ημερομηνία π.χ. 1η Σεπτεμβρίου δεν θα είσαι καπνιστής. Αυτή η ιδέα θα δουλεύει μέσα σου, ας καπνίζεις μέχρι τότε. Όταν φτάσει αυτή η μέρα θα δεις ότι μόλις ξυπνήσεις το πρωί δεν θα είσαι καπνιστής. Ο λόγος που καπνίζει κάποιος, είναι περισσότερο η συνήθεια, παρά η εξάρτηση από την νικοτίνη. Βέβαια θα έχεις κάποιο στερητικό σύνδρομο, που θα μπορείς όμως με την ψυχολογία που έχεις διαμορφώσει αυτό το διάστημα να το αντιμετωπίσεις, χωρίς  υποκατάστατα. Υπάρχουν άνθρωποι που το έκοψαν για πλάκα, μη πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν ποτέ να το κόψουν.

Από την 1η Ιουλίου δεν θα έχεις ανάγκη το τσιγάρο

Μέχρι τότε θα μπορείς να καπνίζεις, θα κοιτάς το τσιγάρο σου και θα του λες. Τώρα σε καπνίζω αλλά από την 1η Ιουλίου δεν θα σε χρειάζομαι πια. Αν για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι έχεις κάποια δυσκολία να το προγραμματίσεις για τότε, δεν πειράζει μπορείς να το προγραμματίσεις για την πρώτη του επόμενου μήνα.

Δηλαδή μπορείς να το προγραμματίσεις σε κάποια ημερομηνία που σε βολεύει πάντα 1η του μήνα. Έχει σημασία να είσαι ειλικρινής και έντιμος απέναντι στον εαυτό σου χωρίς κολπάκια.

Αν την απόφαση την πάρεις παρέα με άλλους θα βοηθήσει πολύ.

2. Τι άλλο πρέπει να κάνω μέχρι τότε;

Θα πρέπει μια φορά την ημέρα να κάνεις μια δήλωση.

Θα επισκέπτεσαι αυτό το χώρο κάθε μέρα και θα πατάς το πλήκτρο στο μενού Δήλωση.

Εκεί θα δηλώνεις ότι θα κόψεις το κάπνισμα την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μια φορά την ημέρα! Βέβαια μην σε πιάσει πανικός αν χάσεις κάποια, κάνε την δήλωση την επόμενη.

Αυτή η δουλειά είναι βασικό μέρος της μεθόδου και πρέπει να γίνεται με συνέπεια και πειθαρχία.

3. Έφτασε μεγάλη μέρα! Τι κάνω σήμερα;

Το πρωί ξυπνάς, πας στον καθρέφτη, κοιτάς τον εαυτό σου του χαμογελάς και του λες: καλημέρα και καλώς όρισες στους μη καπνιστές. Τα τσιγάρα σου τα έχεις ήδη πετάξει από το προηγούμενο βράδυ. Ήδη νοιώθεις ότι δεν θέλεις να κάνεις τσιγάρο. Αν συνήθιζες να πίνεις μέχρι τώρα καφέ σήμερα πιες ένα άλλο είδος καφέ ή τσάι στα γρήγορα και ξέπλυνε το στόμα σου. Πιες ένα ποτήρι νερό ή κάποιο χυμό. Νοιώθεις ότι δεν χρειάζεσαι τσιγάρο, μην σε αγχώνει , άστο όσο πάει χωρίς να το σκέφτεσαι. Αν έχεις ξεκινήσει με άλλους πάρε τηλέφωνο, πες τους ότι μέχρι τώρα πας καλά και δεν χρειάζεσαι τσιγάρο. θα δεις ότι και οι άλλοι το κατάφεραν. Αυτό θα σας δώσει δύναμη.

Το μεσημέρι φάε κάτι ελαφρύ και απόφυγε το αλκοόλ. Μόλις φας κάνε μια βόλτα αμέσως. Ήδη θα νοιώθεις μια έξαψη από το οξυγόνο που θα παίρνει παραπάνω ο εγκέφαλος. Μερικούς τους πιάνει μια τρελή χαρά, αυτό άφησε το να σε πλημυρίσει. Ήδη τα κατάφερες. Το βράδυ απόφυγε μια έξοδο που θα σε φέρει σε περιβάλλον καπνιστών που συνήθιζες να πηγαίνεις. Ήρθε η νύχτα κοιμήσου σαν πουλάκι ευτυχισμένος. Είσαι νικητής τώρα ξέρεις ότι αυτό ήταν. Είσαι ελεύθερος. Η επόμενη μέρα είναι ευκολότερη. Κάνε μια επίσκεψη στο μπλόγκ και γράψε τις εντυπώσεις σου.

Αν κάποια στιγμή νοιώσεις την επείγουσα ανάγκη για ένα τσιγάρο, πάρε μια βαθειά εισπνοή, πιες ένα ποτήρι νερό και έφυγε!

Δεν θα παχύνεις αν το κόψεις. Αυτό είναι μύθος. Αρκεί βέβαια να μην την πέφτεις στο ψυγείο!

Δεν έχεις δικαιολογίες να το αναβάλεις. Μπορείς να το κάνεις.

Μάριος Πολυζώης